Voetverzorging

beautiful female feetVoeten verdienen aandacht. Zij moeten u tenslotte uw hele leven brengen waar u wilt zijn en het liefst zonder pijn. Een bezoek aan een salon voor voetverzorging en behandeling door een goed opgeleide pedicure kan uw voeten de juiste aandacht bieden.

Veelal is men bekend met de basisbehandeling van een pedicure, die bestaat uit verzorging van de nagels en de nagelomgeving. Het verwijderen van overtollig eelt, het behandelen van likdoorns, kloven en nagelafwijkingen. Wij letten tijdens de behandelingen op allerlei aspecten van de voet, die kunnen leiden tot doorverwijzing naar een huisarts of therapeut.

Wij zijn gespecialiseerd in de reumatische en diabetische voet. De voet van een diabetespatiënt is namelijk extra kwetsbaar en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen en de stand van de voeten kan veranderen, met allerhande gevolgen van dien.
Diabetes patiënten mogen dan ook nooit kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes en verkleuringen zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure is dus zeker aanbevolen.

Voetproblemen komen ook veel voor bij reumapatiënten. De reumatische voet is extra gevoelig voor ontstekingen, slijtage en standveranderingen. Ongewenste eelt- en likdoornvorming is een veelvoorkomend verschijnsel. Door beperkte bewegingsmogelijkheden of in de verdrukking komen van de tenen kunnen de nagels verkleuren, verdikken, verdunnen of brokkelig worden. Het is vervelend als je door dergelijke aandoeningen niet goed uit de voeten kunt.
Ook voor sporters die last hebben van schimmelnagels is een bezoek aan de pedicure de oplossing voor jeuk, branderige voeten en andere ongemakken

Uw voeten verdienen deskundige aandacht en die kan een gespecialiseerde pedicure u geven.

foto7